Міська методична секція викладачів суспільно-гуманітарних предметів

24 листопада 2023 року у комунальному закладі професійної (професійно-технічної) освіти «Київський професійний коледж цивільного будівництва» відбулася міська методична секція викладачів суспільно-гуманітарних предметів (громадянська освіта, історія, основи галузевої економіки та підприємства, основи інноваційного підприємництва, основи правових знань) за темою: «Підвищення вмотивованості вивчення предметів суспільно-гуманітарних дисциплін в умовах сучасного освітнього інформаційного простору та викликів сьогодення».

Викладачі закладу ознайомили учасників секції з переосмисленням процесу навчання і виховання національної свідомості мовної особистості на уроках суспільно-гуманітарних дисциплін, розповіли про мистецтво творити зміни на уроках громадянської освіти.

З діяльнісним підходом до організації вивчення історії учасників секції ознайомив кандидат педагогічних наук, доцент кафедри історії та громадянської освіти Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка Олександр ТРУХАН.

Викладачі суспільно-гуманітарних дисциплін отримали інформацію щодо вивчення історії в умовах інформаційної війни, було приділено увагу патріотичному вихованню здобувачів освіти в умовах сучасних викликів.

Голова міської методичної секції організувала роботу круглого столу з питання інновацій в системі оцінювання навчальної діяльності на уроках суспільно-гуманітарних дисциплін. Учасники секції поділилися інформацією щодо реалізації Стратегії розвитку читання на період до 2032 року.